Kolarin Kumi Oy palkittiin Länsipohjan yrittäjien alueellisella yrittäjäpalkinnolla

Kolarin Kumi Oy on vuonna 1991 perustettu täyden palvelun rengasliike. Yritys myy, korjaa ja asentaa kaikenlaisten ajoneuvojen renkaat ja vanteet. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Kolarissa näkyvällä paikalla E 8 -tien varrella. Yritys on pohjoisin rengasliike Suomen länsirajalla. Yritys kuuluu pohjoismaiseen Dekk Partner-ketjuun, jonka omistavat yksityiset rengasliikkeet.

 

Kolarin Kumi palkittiin Länsipohjan yrittäjien alueellisella yrittäjäpalkinnolla
Yrityksen perusti vuonna 1991 Pekka Pasma vanhaan konehalliin ja nykyiselle paikalle toimitilat valmistuivat vuonna 1995. Pekka kuoli vuoden 1996 alussa, minkä jälkeen Pekan poika Juha-Pekka Pasma otti yrityksen ohjat käsiinsä kun sai ensin hoidettua ylioppilaskirjoitukset pois alta.

Juha-Pekalle rengasliikkeen työt olivat tulleet tutuksi, mutta yrityksen paperityöt vaativat harjoittelua. Nyt 34-vuotias yrittäjä vetää liikettä yhdessä velipoikansa Janne Pasman (25) kanssa. Janne tuli yrityksen osakkaaksi viisi vuotta sitten. Kokemusta on kuitenkin kertynyt pidemmältä ajalta niin kuin perheyrityksessä on tapana. Nuorten yrittäjien vetovastuu näkyy siis palkitussa yrityksessä


Yrittäjien lisäksi yrityksessä työskentelee neljä vakituista työntekijää, joista kolme on palkattu viimeisen kahden vuoden aikana. Syksyn ja kevään sesongeissa työskentelee lisäksi useita sesonkityöntekijöitä.

Kaivannaistoiminta tarkoittaa työmahdollisuuksia rengasliikkeelle. Tällä hetkellä noin puolet yrityksen liikevaihdosta tulee kaivoksilta. Yritys pystyy nykyaikaisilla koneilla tekemään vaativatkin asennus ja korjaustyöt joko toimipaikassa tai kaivoksilla. Joka päivä vähintään 1-2 yrityksen henkilöstöstä tekee töitä kaivosten rengashuollon eteen. Kolarin Kumi Oy tuottaa rengaspalvelua Kemin, Kittilän ja Sodankylän kaivoksilla sekä Tornion tehdas alueella. Suurimpien asiakkaiden Tapojärvi Oy:n ja Agnico-Eaglen kanssa tehdään hyvää yhteistyötä rengashuollon eteen. Rengaspalvelu kaivoksilla sisältää mm. rengastoimitukset, huollon, tiestö- ja rengaskuluraportoinnit. Myös Kolarissa on kaivosyhtiö Northland Resourcesille tehty rengashuoltoa ja yksi heidän tulevista kaivoksista Ruotsin puolella Kaunisvaarassa on työllistänyt aliurakoitsijoiden kautta.

Yritys on juuri investoinut 650 000 euroa uusiin tiloihin ja koneisiin. Laajennuksessa tuli 600 neliötä lämmintä tilaa, josta 450 neliötä on raskaan kaluston rengashuoltotilaa ja 150 neliötä myymälä- ja sosiaalitilaa. Lisäksi valmistui 200 neliötä kylmää varastotilaa. Laajennuksen jälkeen henkilöautojen palvelupaikkoja on neljä ja raskaan kaluston kaksi